Onderhoud Baotian Scooters

Om je Baotian scooter in topconditie te houden en er het meeste rijplezier aan te beleven is er het een en ander wat je aan onderhoud moet doen. Hieronder kun je vinden hoe je dit het beste kunt doen of laten doen. Ook staan er onder het kopje ”links” manuals met uitgebreide uitleg over de verschillende types Baotian scooters.

Downloads

Hier vind je enkele onderhoudsboekjes en gebruikershandleidingen voor gangbare Baotian modellen. Zoek je een specifieke handleiding, of heb je er één die wij missen, laat het weten!

Onderhoudsbeurten

Service beurt 1 – Na 750km

Olie verversen, vervanging bougie, remmen bijstellen, controle verlichting, luchtfilter schoonmaken, controle bandenspanning.

Service beurt 2 – Na 2.250km

Olie verversen, vervanging bougie, controle/vervangen remmen, controle verlichting, luchtfilter vervangen, controle bandenspanning, kleppen stellen, luchtfilter vervangen.

Service beurt 3 – Na 3.750km en elke volgende 1.500km

Olie verversen, vervanging bougie, controle/vervangen remmen, remklauwen reinigen, controle verlichting, luchtfilter schoonmaken, controle bandenspanning, kleppen stellen, luchtfilter vervangen.

Elke volgende servicebeurt na een extra 1500km

Olie verversen, vervanging bougie, remmen vervangen, controle verlichting, luchtfilter schoonmaken, controle bandenspanning, kleppen stellen, luchtfilter vervangen.

Wil je scooter niet starten?

Het niet willen starten van een scooter kan vele redenen hebben. Als je de volgende checklist afloopt is het probleem vaak al verholpen;

Controleer of het rode knopje rechts op het stuur naar het Ω icoon gericht staat.

Zet de scooter op de hoofdstandaard en dus niet op de zijstandaard. Als beveiliging start de scooter niet wanneer deze op de zijstandaard is gestald.

Stop de sleutel in het contact en draai deze helemaal door naar rechts.

Knijp de linker en rechter handrem ferm in en druk op de startknop die rechts onder bij het stuur zit. Geef wat gas bij als de scooter niet meteen wil starten.

Als de scooter nu niets doet is in veel gevallen de accu leeg. In dat geval kun je de scooter starten met de kickstart. Dit is een trapper die linksachter aan het motorblok zit. Klap het voetstuk uit en trap een aantal maal stevig op het pedaal.

Als de scooter nu nog nog niet wil starten kun je controleren of er nog wel genoeg benzine in zit en de zijstandaard een aantal maal in- en uitklappen (dit omdat de beveiliging wel eens wil blijven hangen). Als ook dit de scooter niet laat starten is er mogelijk een motorisch of elektronisch probleem. Neem hiervoor contact op met je eigen scooterdealer.

Wil je scooter niet elektrisch starten?

Als de scooter niet elektrisch start, maar wel met de kickstart, dan is in veel gevallen de de accu leeg of ‘dood’. Als de accu leeg is kunt u deze met een acculader opladen of een flink stuk rijden nadat u de scooter heeft gestart met de kickstarter.

In het geval van een dode accu moet deze vervangen worden. De accu moet vervangen worden als deze te lang niet gebruikt wordt maar wel aangesloten staat. Daarom is het ook aan te raden te accu te ontkoppelen als de scooter een lange tijd stilstaat. De accu is onder het voetbord geplaatst en moet los worden geschroeft. Daarna kunt u de minpool ontkoppellen om de accu te sparen.

Olie meten en bijvullen

Om het oliepeil te meten dien je ten eerste de dop los te draaien (zoals aangegeven in de afbeelding). Vervolgens kun je met een doekje de peilstok afnemen. Stop de pijlstok weer terug en haal deze vervolgens weer terug. De peilstok moet olie tonen tot aan de verdikking op de peilstok. Indien er geen olie op de peilstok te zien is tot aan de verdikking moet de olie bijgevuld worden. Vul deze bij in kleine hoeveelheden. Teveel olie is namelijk slecht voor de motor. De juiste scooterolie vind je bijvoorbeeld bij uw scooterdealer. Over het algemeen wordt 10W40 of 5W40 aangeraden. Er gaat ongeveer 0,75 liter olie in de motor.